Hoeksche Campus

Dé plek waar collega’s elkaar ontmoeten, met en van elkaar leren, zichzelf ontwikkelen en werken! De Hoeksche Campus is het platform voor leren, coaching en werken voor medewerkers van gemeente Hoeksche Waard. 

De voordelen van de Hoeksche Campus op een rij

  • Versterken samenwerking tussen medewerkers
  • Je leert van en met elkaar
  • Ruimte bieden aan medewerkers om competenties en talenten te ontwikkelen en (beter) in te zetten
  • Zorgen voor een omgeving waarin ontwikkelen een vast onderdeel is van het werken

De focus ligt op de volgende onderdelen

Korte workshops
De korte workshops worden meestal verzorgd door 'eigen medewerkers' met de insteek 'door medewerkers voor medewerkers'. Doel van de workshops is om kennis op te doen over één bepaald onderwerp dat ondersteunend is aan je dagelijks werk of persoonlijke ontwikkeling. Denk aan een training 'Hoe werkt de gemeente', 'Financiën voor niet financiële medewerkers' of 'Excel'. 
 
Training- en leerprogramma’s
De training- en leerprogramma’s zijn langer lopende trajecten die veelal specifiek bestemd zijn voor bepaalde doelgroepen van medewerkers. Het betreft hier ook de ontwikkelprogramma’s die in andere regionale projecten als leerbehoefte ontstaan. Door deze leerbehoefte onder te brengen binnen de Hoeksche Campus ondersteunt de Campus  de projecten bij specifieke leer- en ontwikkelvraagstukken. Voorbeelden van te organiseren training- en leerprogramma’s zijn: Nieuwe rol Sociaal Domein,  Omgevingswet, Gebiedsgericht Werken en Strategisch Adviseren.
 
(Talent)ontwikkeling
Met een talent-ontwikkelprogramma stimuleren wij medewerkers om vooral vanuit je talenten (kwaliteiten) aan de slag te gaan. Ontdekken en vervolgens verder ontwikkelen van talenten maakt dat je weet welke rollen/taken optimaal passen bij jouw talenten. Dat inzicht helpt om de goede keuzes te maken voor stappen in persoonlijke ontwikkeling en zorgen ervoor dat je met (meer) plezier naar je werk gaat. Training is mogelijk in de vorm van een talentontwikkelingsprogramma (één tot drie dagen, afhankelijk van behoefte), persoonlijk advies of coaching.
 
Interne vacatures, stages en opdrachten
Interne vacatures, stages en opdrachten worden op de site van de Hoeksche Campus geplaatst. Het is mogelijk hier te solliciteren en je CV mee te sturen.

Aan de slag!
Ben jij werkzaam bij gemeente Hoeksche Waard en benieuwd wat de Hoeksche Campus jou kan bieden? Registreer je dan bovenaan deze pagina!